Slechts 200 modelovereenkomsten goedgekeurd

21 juli 2016 Door redactie

Sinds eind vorig jaar zijn er ruim 3.500 (model)overeenkomsten voorgelegd aan de Belastingdienst. Slechts 200 van deze overeenkomsten zijn door de fiscus goedgekeurd.

Overeenkomsten die vóór 1 februari 2016 aan de Belastingdienst zijn voorgelegd, zijn voor 1 mei beoordeeld. Uit recente cijfers van staatssecretaris Wiebes van Financiën blijkt dat de Belastingdienst medio juni ongeveer 2.400 overeenkomsten behandeld had. Omdat 800 overeenkomsten vrijwillig zijn ingetrokken, hoefde de fiscus slechts 1.600 overeenkomsten te beoordelen. 

Binnen acht weken een beoordeling

Hoewel 650 van deze overeenkomsten zich nog in de eindfase van de behandeling bevinden, zijn 950 overeenkomsten voorzien van een beoordeling. Hieruit blijkt dat nog slechts 200 ingediende overeenkomsten direct zijn goedgekeurd door de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft op dit moment acht weken nodig om nieuwe verzoeken te behandelen.

modelovereenkomsten.JPG

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet DBA
    • Videocollege 6 minuten

    De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is op 1 mei 2016 in werking getreden en vervangt het systeem van de Verklaring arbeidsrelaties (VAR). Tot 1 juli 2018 hebben organisaties...

Heeft u een vraag over Wet DBA?

Henk ten Hove

Senior Salarisadviseur

216 Accountants
Adviseur is nu beschikbaar