SZW organiseert webinar over de nieuwe arbowet

13 oktober 2016 Door redactie

Het ministerie van SZW organiseert een tweetal webinars over de nieuwe Arbowet. Op 2 november kunnen werknemers, werkgevers en arboprofessionals kosteloos deelnemen aan een interactief webinar.

Sprekers van SZW, SBI Formaat en IHC Merwede gaan op 2 november van 14.00 tot 15.30 met elkaar in gesprek in een webinar voor werknemers en werkgevers. Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Bij het webinar voor arboprofessionals – van 15.30 tot 16.00 – zijn  sprekers van SZW, Kwaliteit op Maat en OVAL aanwezig. Aanmelden voor dat webinar kan via dit inschrijfformulier.

Veel wijzigingen in nieuwe arbowet

De nieuwe arbowet gaat per waarschijnlijk per 1 januari 2017 in en kent behoorlijk wat wijzigingen. Zo krijgen werknemers vanaf die datum vrije toegang tot de bedrijfsarts. De bedrijfsarts moet in staat zijn om een bezoek te brengen aan de werkplek en zij moeten werknemers de mogelijkheid bieden om een second opinion aan te vragen bij een andere bedrijfsarts. Ook moet de arbodienst volgens de nieuwe wet minimaal één keer per jaar met ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging om de tafel.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet- en regelgeving voor ondernemers
    • Videocollege 29 minuten

    De cursus 'Wet en regelgeving voor ondernemers' bespreekt achtereenvolgens de hoofdzaken van de Arbowet, de Wet bescherming persoonsgegevens, Regelgeving voor bedrijf en omgeving en...

  • Arboregels voor flexibele werknemers
    • Videocollege 12 minuten

    Iedere werkgever in Nederland is verplicht een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te creëren. Dit wordt onder meer verwoord in de zorgplicht van de werkgever, die...

Heeft u een vraag over Arbowet?

Emma Bevers

Advocaat arbeidsrecht

Haagstate Advocaten N.V.
Adviseur is nu beschikbaar