Personeelswetswijzigingen in 2017

3 januari 2017 Door redactie

Een nieuw jaar kent altijd weer nieuwe regels voor werkgevers en werknemers. Ook in 2017 is dit het geval. Bent u op de hoogte van de belangrijkste veranderingen die per 1 januari zijn geïntroduceerd?

In vergelijking met vorige jaren is de impact van de wijzigingen in de wet- en regelgeving beperkt. De Tweede Kamerverkiezing, die in maart plaatsvindt, is hierbij van invloed. Na de verkiezingen kunnen organisaties grotere wetswijzigingen verwachten. Toch vereisen ook de nieuwe regels per 1 januari 2017 de aandacht van werkgevers.

Welke maatregelen gelden sinds de jaarwisseling?

Wat gaat er dit jaar nog meer veranderen?

Verderop in het jaar volgen nog meer maatregelen. Zo wordt de Arbowet gewijzigd en gaan er voor het wettelijk minimum(jeugd)loon nieuwe regels gelden. Oorspronkelijk zou ook de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) dit jaar volwaardig van kracht worden, maar de implementatiefase van deze wet is verlengd tot in ieder geval 2018.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet aanpak schijnconstructies
    • Videocollege 12 minuten

    De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) is ingevoerd met als doel om vormen van uitbuiting van, onderbetaling van en illegaal werk door werknemers tegen te gaan. Zo is er sprake van...

  • Verbod op inhoudingen en verrekeningen
    • Videocollege 6 minuten

    Per 1 januari 2017 geldt het verbod op inhoudingen op en verrekeningen met het minimumloon, dat onderdeel is vanwege de Wet aanpak schijnconstructies (WAS). Vanaf deze datum is het...

Heeft u een vraag over Wet aanpak schijnconstructies (WAS)?

Elke Schulting

Adviseur Belonen en Organisatie-ontwerp

STYR & company
Adviseur is nu beschikbaar