Wat heeft 2017 logistiek gezien in petto?

9 januari 2017 Door redactie

Op het gebied van logistiek vinden veel ontwikkelingen plaats en sommige daarvan zullen invloed hebben op de werkwijze van de klanten van logistieke bedrijven. Het is dan ook goed op de hoogte te zijn van de verwachte ontwikkelingen in 2017.

Een ingrijpende verandering in de logistieke processen kan betekenen dat klanten van vervoerders ook zelf hun aanpak moeten veranderen. Nu is logistiek (tool) een terrein waarop momenteel een behoorlijke evolutie plaatsvindt. Een gewaarschuwde marketeer telt voor twee, dus het is goed in ieder geval op de hoogte te zijn van de trends die Logistiek Nederland voor 2017 verwacht.

 • Als eerste natuurlijk pakketbezorging per drone. Dit zou bijvoorbeeld invloed kunnen hebben op het maximale gewicht per pakje.
 • Een Transportmanagementsysteem (TMS) dat in de cloud werkt. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een Europabreed track-and-tracesysteem mogelijk.
 • Automatisering van transporten die standaard zijn, met een seintje als er iets dreigt mis te gaan. Complexe transporten (zoals internationale (tool)) worden handmatig begeleid, waar dan ook meer tijd voor is.
 • Data delen met andere partijen in de supply chain. In veel gevallen zal dit ook leiden tot het aanpassen van eigen, interne processen.

Uniforme tarieven

Naast de genoemde ontwikkelingen kan een gemeenschappelijk TMS nog meer gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. Hierdoor wordt bijvoorbeeld ook het werken met uniforme tarieven, kortingsstructuren en facturen mogelijk gemaakt.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Waar is de jongere vrijwilliger?

  Onze vereniging krijgt vooral hulp van oudere vrijwilligers, terwijl we ook veel jonge leden hebben. Graag betrekken we deze groep hierin meer, maar hoe bereiken we hen?

 • Hoe kom ik aan AdWords-sterren?

  Bij sommige AdWords-advertenties zie ik sterren staan. Die staan voor de goede beoordeling van klanten. Ik zou ook graag klantbeoordelingen in mijn advertentie willen....

 • Wel of niet de concurrent aanvallen?

  Wij zijn in het afgelopen jaar veel klanten verloren aan één concurrent in het bijzonder. Nu ligt er een plan om ons product met dat van de concurrent te...

Meest gelezen

E-learningcursussen

 • Online marketing
  • Videocollege 29 minuten

  Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

Heeft u een vraag over Marketingkanalen?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar