Nieuwe reclameopties voor Facebook-video

17 februari 2017 Door redactie

Socialmediaplatform Facebook laat weten dat adverteerders drie nieuwe betaalopties krijgen voor het vertonen van videoreclame. Facebook doet dit omdat videoreclame op verschillende manieren kan worden bekeken, wat ook voor verschillen in bereik zorgt.

Facebook introduceert de drie nieuwe reclame-opties voor video’s in de loop van 2017. Deze zijn als volgt:

  • Er is nu een reclamevorm waarbij het adverterende bedrijf alleen betaalt als een Facebook-bezoeker de reclamevideo met het geluid aan bekijkt (dit wordt ‘sound-on buying’ genoemd).
  • Bij een andere variant wordt er alleen in de buidel getast als de video volledig bekeken is, met een maximum van tien seconden (ook wel: ‘completed-view buying’).
  • En er is de optie waarbij een bedrijf slechts betaalt als minstens 50% van de pixels van de video  gedurende twee seconden of langer in beeld geweest zijn (‘two-second buying’). Dit om te voorkomen dat men de volle mep betaalt terwijl iemand op Facebook door de tijdlijn scrollt, even stopt om een post te lezen en er slechts een klein reepje van de video zichtbaar is.

Hoeveel milliseconden te zien op Facebook?

Voor specialisten op het gebied van Facebook-analytics (tool) heeft de website ook iets in petto. Binnenkort verschijnt er een tool die tot op de milliseconde berekent hoe lang een video in beeld was bij gebruikers. Handig om te weten als u een rapportage maakt over de resultaten en ROI van uw Facebook-videocampagne.

Bijlagen bij dit bericht

Proefabonnement Marketing Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

Heeft u een vraag over Online adverteren?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar