De marketingbanen waar veel vraag naar is

17 maart 2017 Door redactie

Iedereen wil zijn baankansen graag behouden en als het kan zelfs vergroten. Het helpt dan om te weten waar die kansen liggen. Dit kan bijvoorbeeld door op te hoogte te blijven van de functies binnen het eigen beroep waar veel vraag naar is. Dat helpt weer bij het kiezen van de juiste cursus of opleiding.

Het is altijd handig om te weten waar de toekomstige kansen binnen je eigen beroep liggen. Iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een bijscholingscursus of een geheel nieuwe opleiding. Natuurlijk is het fijn daarbij ook nog een stapje op de carrièreladder te kunnen maken. Recruiter Hays dook in de kaartenbakken en kwam met vijf hoger ingeschaalde marketingfuncties waar op dit moment een groeiende vraag naar is.

  • Multi Channel Optimizer zorgt voor een maximaal campagne-effect door alle kanalen goed te benutten.
  • Digital Marketeer heeft het beheer van de online activiteiten die bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.
  • Market Insight Specialist moet de markt waarop het bedrijf actief is onderzoeken en analyseren.   
  • Chief Marketing Officer bedenkt de marketingstrategie van het bedrijf en zorgt voor de uitvoering.
  • Brand Manager is verantwoordelijk voor de strategie van een specifiek merk of product.

Waardevol blijven op de arbeidsmarkt 

Opleiden (videocollege) en blijven schaven aan de vakkennis is van onschatbare waarde. Daardoor blijven medewerkers waardevol op de arbeidsmarkt. Natuurlijk is het voor de hand liggend om die opleidingen te volgen bij een extern instituut. Het is echter ook mogelijk om intern opleidingen te creëren (tool) en aan te bieden. Dat is vooral lonend bij grotere organisaties.

Bijlagen bij dit bericht

Proefabonnement Marketing Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Opleiden
    • Videocollege 29 minuten

    Het opleiden van uw personeel maakt - als het goed is - deel uit van uw investeringsstrategie. Uw werknemers vertegenwoordigen een onmisbaar stuk kapitaal in uw organisatie en daar...

Heeft u een vraag over Opleidingsbehoefte?

Hilde Vossen

Veranderspecialist

De Veranderspecialist
Adviseur is nu beschikbaar