Ook papieren loonstrook kunt u afschaffen

11 juni 2010 Door redactie

U hoeft de loonstroken binnenkort niet meer per se te verstrekken op papier. Dankzij een wetsvoorstel dat de Eerste Kamer onlangs heeft goedgekeurd, mag u de loonstroken voortaan – onder voorwaarden – ook elektronisch versturen. De wetswijziging treedt in werking bij koninklijk besluit.

Door de loonstroken voortaan elektronisch te versturen, kunt u een interessante kostenbesparing bereiken op de verzendkosten. Zeker als u dit project combineert met elektronisch factureren bent u verlost van een heleboel papieren rompslomp. Tot nu toe mocht u dit niet doen, omdat in de wet staat dat u loonstroken schriftelijk moet versturen. Hier komt eerdaags dus verandering in.

Elektronisch hoe u het wilt

Helaas zijn er nog wel twee hobbels op weg naar digitale loonstroken. Zo moet de betreffende werknemer uitdrukkelijk toestemming geven om zijn loonstrook digitaal te ontvangen en moet hij de mogelijkheid hebben om de loonstrook te bewaren. Voldoet u hieraan, dan mag u de loonstroken voortaan elektronisch versturen. Dit kan dan in pdf-formaat als bijlage in een e-mail, maar u kunt natuurlijk ook investeren in een portal waar de werknemer op kan inloggen als hij zijn loonstrook wil zien. Daarnaast is een digitale loonstrook veel sneller bij de werknemer op een milieuvriendelijkere manier!

Proefabonnement FA Rendement