Ook BTW-herziening voor kostbare diensten

29 mei 2017 Door redactie

Het ministerie van Financiën heeft voorgesteld om de BTW-herzieningsregels voortaan ook voor kostbare diensten van toepassing te laten zijn. Er is een internetconsultatie geopend waarop gereageerd kan worden op dit voorstel.

Kostbare diensten zijn diensten die aan een organisatie worden verricht die voor een langere tijd binnen de organisatie worden gebruikt. Deze diensten staan vaak op de balans en er wordt ook over afgeschreven omdat het dikwijls grote investeringen betreffen. Denk bijvoorbeeld aan de verbouwing van een bedrijfspand. Hierdoor lijken deze diensten heel veel op investeringsgoederen binnen de organisatie.
Voor investeringsgoederen geldt de BTW-herzieningsregeling (tool). Hierdoor kan de organisatie de aftrek van BTW aanpassen naargelang de BTW voor een belaste of vrijgestelde prestatie gebruikt wordt. Maar de regeling geldt dus niet voor kostbare diensten. Hier wil het ministerie met dit voorstel dus verandering in brengen.

Ook voor kostbare diensten BTW-herziening

Dit voorstel maakt het mogelijk om - net als bij de aankoop van een investeringsgoed - ook de aftrek van de  BTW te  herzien afhankelijk van het gebruik dat van de kostbare diensten wordt gemaakt. Er is nu een internetconsultatie geopend waarop geïnteresseerden kunnen reageren. Dit is nog mogelijk tot en met 15 juni 2017.

 

Bijlagen bij dit bericht

Proefabonnement Fiscaal Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

  • BTW berekenen bij betalingskorting?

    Onze onderneming geeft afnemers een betalingskorting als zij de factuur contant afrekenen of uiterlijk binnen 14 dagen betalen. Over welk bedrag moet ik BTW berekenen?

  • Hoe BTW bij omzetbonus verwerken?

    In het eerste kwartaal van dit jaar wil ik één van mijn trouwe afnemers een omzetbonus verstrekken. Kunt u mij aangeven hoe het zit met de BTW over deze...

  • Moeten we BTW berekenen over de VOG?

    Onze opdrachtgever betaalt de kosten van een VOG (Verklaring omtrent gedrag) rechtstreeks aan de gemeente. Maar wij als payrollorganisatie houden dit bedrag in bij de...

Heeft u een vraag over Aangifte BTW?

Esther van Tienen

Belastingconsulent, salarisadviseur

Tax Tigers
Adviseur is nu beschikbaar