Reminder 1 juli: nieuwe betaaltermijn factuur

5 juli 2017 Door redactie

Per 1 juli is de nieuwe regelgeving voor de betaaltermijnen van facturen in werking getreden. Als er niet binnen de afgesproken termijn is betaald, mogen organisaties wettelijke rente in rekening brengen. Sinds 1 juli start de berekening van deze rente altijd 60 dagen nadat de factuur is ontvangen.

De nieuwe regels voor de betaaltermijn (tool) in facturen zorgen ervoor dat de facturen (tool) van organisaties uiterlijk binnen 30 dagen worden voldaan, tenzij is aangegeven/afgesproken dat deze periode is verlengd tot 60 dagen of langer. Het gaat hierbij om de facturen voor contracten die één jaar na 1 juli 2017 bestaan of worden afgesloten. Download de infographic Betalingstermijn mkb-facturen (tool) voor de meest recente informatie. 

Betaaltermijn geldt niet altijd

Een natuurlijk persoon, die als zelfstandige gedurende twee of meer opvolgende balansdata aan deze vereisten voldoet, valt ook onder de nieuwe wet. Administrateurs kunnen zich alleen op de nieuwe betaaltermijn beroepen als de organisatie rechtspersoonlijkheid bezit en valt onder het jaarrekeningregime (tool) van een middelgrote onderneming.

Bijlagen bij dit bericht

Proefabonnement FA Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Factureren met BTW-berekening
    • Videocollege 24 minuten

    Bij eigentijds ondernemen zijn facturen nauwelijks meer weg te denken. Een goede factuur moet aan bepaalde eisen voldoen. Wat zijn die eisen? Waarom komt het hier op zorgvuldigheid...

  • Aandachtspunten voor de BTW-aangifte
    • Videocollege 12 minuten

    Als u ondernemer voor de BTW bent, moet u in de meeste gevallen periodiek aangifte doen. De meeste BTW-ondernemers moeten per kwartaal hun aangiften indienen. Het is van groot belang...

Heeft u een vraag over Facturen?

MKB Kredietcoach

Diverse adviseurs

MKB-kredietcoach
Adviseur is nu beschikbaar