Adviseur over: volmacht verplicht bij inhouding loon

23 augustus 2017 Door redactie

Door de volmachtvereisten uit de Wet aanpak schijnconstructies (WAS) geldt voor alle werknemers dat zij een schriftelijke volmacht moeten tekenen als er inhoudingen op het loon van toepassing zijn. Als dit niet gebeurt, is de inhouding nietig.

Niet alleen werknemers die door inhoudingen op het loon onder het minimumloon uitkomen, moeten een volmacht tekenen. In het Burgerlijk Wetboek staat namelijk een bepaling dat alle inhoudingen op het loon nietig zijn, tenzij de werkgever hiervoor een schriftelijke volmacht heeft. Inhoudingen moeten dus altijd schriftelijk worden vastgelegd en de toestemming (volmacht) moet ook op ieder moment weer kunnen worden ingetrokken. Daarnaast moet op de loonstrook duidelijk blijken waarvoor de inhoudingen zijn.

Download de tool Volmacht inhoudingen WAS voor een standaardovereenkomst die de werkgever en de werknemer alleen nog maar hoeven in te vullen.

Volmacht kan ook een e-mail zijn

De werkgever is niet verplicht om een specifieke overeenkomst op te stellen en aan de werknemer voor te leggen voor toestemming op een inhouding. De toestemming kan namelijk ook een e-mail zijn waarin de werknemer akkoord geeft op inhoudingen op zijn loon. Een e-mail volstaat dus ook als volmacht.

In deze editie van 'Adviseur over' staat een vraag uit de adviesdesk centraal, waarvan het antwoord is beoordeeld met vijf sterren. Heeft u een vraag over een gerelateerd onderwerp, dan kunt u die stellen aan de adviseur hieronder.

Kas van der Meulen - TTT-Group

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet aanpak schijnconstructies
    • Videocollege 12 minuten

    De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) is ingevoerd met als doel om vormen van uitbuiting van, onderbetaling van en illegaal werk door werknemers tegen te gaan. Zo is er sprake van...

  • Verbod op inhoudingen en verrekeningen
    • Videocollege 6 minuten

    Per 1 januari 2017 geldt het verbod op inhoudingen op en verrekeningen met het minimumloon, dat onderdeel is vanwege de Wet aanpak schijnconstructies (WAS). Vanaf deze datum is het...

Heeft u een vraag over Wet aanpak schijnconstructies (WAS)?

Elke Schulting

Adviseur Belonen en Organisatie-ontwerp

STYR & company
Adviseur is nu beschikbaar