37 arbeidsovereenkomsten en bedingen

6 september 2017 Door redactie

Iedere werknemer heeft een eigen arbeidsovereenkomst die op zijn dienstverband is afgestemd. De arbeidsovereenkomst bestaat in allerlei vormen en maten. Het traject Arbeidsovereenkomsten en bedingen heeft voor ieder dienstverband een modelovereenkomst beschikbaar.

Traject Arbeidsovereenkomsten en bedingen met 37 toolsIedere vorm van een arbeidsovereenkomst heeft specifieke kenmerken. In de modeldocumenten die in het traject Arbeidsovereenkomsten en bedingen te vinden zijn, is rekening gehouden met die specifieke kenmerken. Daarnaast moet u per arbeidsovereenkomst keuzes maken: wilt u bijvoorbeeld wel of niet een geheimhoudings- of relatiebeding opnemen? Deze optionele keuzes zijn in iedere arbeidsovereenkomst schuingedrukt, zodat u weet welke onderdelen u eventueel kunt weglaten. Iedere arbeidsovereenkomst heeft ook een instructieblad waarop uitgelegd wordt waar u per onderdeel van de arbeidsovereenkomst op moet letten. Zo mist u geen belangrijke passages en is alles juridisch afgedekt.

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd

Doorgaans biedt een werkgever een nieuwe werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aan. Toch zijn er ook werkgevers die direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aanbieden. Het traject Arbeidsovereenkomsten en bedingen biedt een aantal varianten:

Bijzondere arbeidsovereenkomsten

In sommige gevallen is een standaard arbeidsovereenkomst niet gewenst en zijn er bijzondere omstandigheden van toepassing. Ook hier voorziet het traject Arbeidsovereenkomsten en bedingen in. Zo is het nul-urencontract erg populair, maar ook de arbeidsovereenkomst op projectbasis. De tool Vervangingsovereenkomst bij afwezigheid werknemer is te gebruiken als een werknemer lang afwezig is en er een tijdelijke vervanger nodig is.

Diverse bedingen

Het kan natuurlijk zo zijn dat een werknemer al een arbeidsovereenkomst heeft getekend, maar dat u op een later moment een specifiek beding wilt toevoegen aan de arbeidsovereenkomst. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een concurrentiebeding of een geheimhoudingsbeding. Gaat een werknemer een studie volgen op kosten van de zaak, dan is het verstandig om de werknemer een studiekostenbeding te laten tekenen.

Overige tools uit het traject Arbeidsovereenkomsten en bedingen

Het traject Arbeidsovereenkomsten en bedingen biedt in veel situaties uitkomst. Naast de al eerder genoemde tools vindt u er nog een heleboel andere handige tools, zoals een relatiebeding of een voorbeeldreglement voor internetgebruik en e-mail. Bekijk het traject en download de documenten die u nu of in de toekomst goed kunt gebruiken.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

 • Arbeidsovereenkomst
  • Videocollege 28 minuten

  Wilt u personeel aannemen, dan moet er een arbeidsovereenkomst worden opgesteld. Zo'n overeenkomst kan zo uitgebreid worden als u zelf wilt. U en ook uw toekomstige werknemer(s) hebben...

 • WWZ deel 1: Aandachtspunten bij overeenkomst
  • Videocollege 7 minuten

  In deze korte cursus wordt er ingezoomd op de aandachtspunten bij een arbeidsovereenkomst. Om de positie van flexwerkers te versterken, verandert de WWZ een aantal zaken op het gebied...

 • Arboregels voor flexibele werknemers
  • Videocollege 12 minuten

  Iedere werkgever in Nederland is verplicht een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te creëren. Dit wordt onder meer verwoord in de zorgplicht van de werkgever, die...

Heeft u een vraag over Arbeidsovereenkomst?

Jo Weerts

Trainer en presentator

JWinfotainment
Adviseur is nu beschikbaar