Discriminatie is zwangere vrouw niet vreemd

24 juni 2010 Door redactie

Heeft u zwangere collega’s of bent u zelf zwanger (geweest), dan bent u misschien wel eens met discriminatie geconfronteerd. Eén op de vijf zwangere vrouwen op de werkvloer heeft namelijk met een bepaalde vorm van discriminatie te maken gehad. Dit blijkt uit een Belgisch onderzoek.

Het komt regelmatig voor dat zwangere werkneemsters na hun zwangerschapsverlof in een andere functie terug dan de functie die zij voor hun verlof hadden. Ook komt het voor dat het contract van een zwangere werkneemster niet verlengd wordt. Werkgevers gebruiken dit vaak als middel om een zwangere vrouw weg te pesten. Veel werkgevers zien beren op de weg als zij zwangeren in dienst houden. Veel moeders willen namelijk alleen in deeltijd terugkeren in hun functie. Bovendien kan een werkgever het als vervelend ervaren om een tijdelijke vervanger aan te stellen. Niet iedere werkgever zit hier op te wachten, zo blijkt uit het onderzoeksrapport 'Zwanger op het werk' (pdf) van Universiteit Hasselt.

Wijs uw werkgever terecht!

Uit het onderzoek blijkt verder dat 60% van de werkgevers geen risicoanalyse uitvoert. Uw werkgever is wel verplicht om dit te doen. Hij moet namelijk onderzoeken of de arbeidsomstandigheden een risico vormen voor zwangere werkneemsters. Uw baas is verantwoordelijk voor de gezondheid en de arbeidsomstandigheden op de werkvloer, ook voor zwangere vrouwen. Wijs hem dus terecht als hij geen rekening houdt met u of uw zwangere collega!

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen