Consumentenbond vs. Samsung: de ontknoping nadert

30 maart 2018 Door redactie

Het einde is in zicht voor de rechtszaak die de Consumentenbond tegen Samsung heeft aangespannen. Op 23 mei 2018 wordt de uitspraak verwacht in de zaak die draait om het updatebeleid van de Zuid-Koreaanse soft- en hardwarefabrikant.

In 2016 wilde de Consumentenbond Samsung al via een kort geding voor het gerecht slepen. De inzet: Samsung zou zijn klanten langer van Android-updates moeten voorzien én hen beter moeten informeren over zijn updatebeleid. De Consumentenbond zou het liefste zien dat Samsung zijn Android-toestellen tot minimaal twee jaar na aankoop of vier jaar na de introductie van updates blijft voorzien, iets wat nu niet het geval is.

Bodemprocedure over updatebeleid Samsung

De rechter oordeelde echter  dat er in deze zaak geen spoedeisend belang was, één van de vereisten voor een kort geding. Daarnaast zou de zaak te complex zijn, met potentieel grote consequenties voor marktleider Samsung. De bodemprocedure (tool) die de Consumentenbond vervolgens aanspande, loopt nu dus op zijn einde. De Consumentenbond verwacht op woensdag 23 mei 2018 een uitspraak van de rechtbank in Den Haag. Rendement houdt u uiteraard op de hoogte.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Android?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar