MKB-Nederland gaat nauwer samenwerken met Betaalme.nu

13 april 2018 Door redactie

MKB-Nederland gaat intensief samenwerken met Betaalme.nu. MKB-Nederland heeft een uitgebreid netwerk, waardoor Betaalme.nu veel meer mogelijkheden krijgt om mkb-ondernemers voor te lichten. Betaalme.nu is in 2015 van start gegaan als online samenwerkingsverband om te bevorderen dat grote organisaties de facturen van het mkb sneller betalen.

Sinds de start van Betaalme.nu zijn er 50 grote organisaties aangesloten die beloven de factuur (tool) van leveranciers binnen 30 dagen te betalen. Dit betekent dat uw organisatie deze liquide middelen eerder in handen heeft. Dit is gunstig want hierdoor verbetert de cashflow (tool) en het werkkapitaal (tools). Deze snellere betaling van facturen is voor veel mkb-organisaties een welkome vooruitgang, want liquide middelen zijn op dit moment vaak lastig te verkrijgen. 

Wet over snellere betaaltermijnen al 1 juli 2017 ingevoerd

De norm om binnen dertig dagen een factuur te betalen, waarvoor Betaalme.nu aandacht vraagt, is inmiddels opgenomen in een wet die per 1 juli 2017 is ingetreden. Het gaat hierbij om de facturen voor contracten die één jaar na 1 juli 2017 bestaan of worden afgesloten. De nieuwe regels voor de betaaltermijn (tool) kent wel uitzonderingen: als is aangegeven of afgesproken dat de periode van 30 dagen is verlengd tot 60 dagen of langer, gelden de nieuwe afspraken. Administrateurs kunnen zich daarnaast alleen op de nieuwe betaaltermijn beroepen als de organisatie rechtspersoonlijkheid bezit en valt onder het jaarrekeningregime (tool) van een middelgrote onderneming. 

Problemen oplossen dankzij samenwerking

In totaal staat de teller van Betaalme.nu op 250.000 ondernemers  met circa € 27 miljard aan facturen met een betaaltermijn van maximaal 30 dagen. De samenwerking tussen MKB-Nederland en Betaalme.nu is er niet alleen op gericht dat meer grote ondernemingen zich aansluiten, maar moet er ook voor zorgen dat er directer contact is met mkb-ondernemers. Daardoor worden eventuele problemen inzichtelijker en is makkelijker hulp te bieden. Hoe de diverse aangesloten organisaties Betaalme.nu ondersteunen in hun initiatief is te lezen op de website van Betaalmenu.nl.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Factureren met BTW-berekening
    • Videocollege 24 minuten

    Bij eigentijds ondernemen zijn facturen nauwelijks meer weg te denken. Een goede factuur moet aan bepaalde eisen voldoen. Wat zijn die eisen? Waarom komt het hier op zorgvuldigheid...

  • Aandachtspunten voor de BTW-aangifte
    • Videocollege 12 minuten

    Als u ondernemer voor de BTW bent, moet u in de meeste gevallen periodiek aangifte doen. De meeste BTW-ondernemers moeten per kwartaal hun aangiften indienen. Het is van groot belang...

Heeft u een vraag over Facturen?

Jeroen Hettema

Adviseur financiële administratie, fiscale zaken en non-profit

Finovion
Adviseur is nu beschikbaar