Groepsgesprek WhatsApp: van chat naar speech

6 juli 2018 Door redactie

Messengerdienst WhatsApp geeft beheerders van groeps-chats de mogelijkheid om eenrichtingsverkeer in te schakelen. Daarmee worden zij de enige personen in de groep die berichten kunnen sturen, de rest kan deze alleen lezen.

De nieuwe functie, overigens voorlopig alleen beschikbaar voor iOS, is voor sommige bedrijven een uitkomst. Deelnemers ‘misbruiken’ groeps-chats namelijk nogal eens: irrelevante berichten en oeverloze besluitvorming zijn eerder regel dan uitzondering. Om de interne communicatie (tools) binnen WhatsApp (tool) soepel te houden, kan een ‘admin’, zoals een beheerder ook wel heet, er vanaf nu dus voor kiezen om de berichtgeving al dan niet tijdelijk in te dammen.

En waar zit die nieuwe functie in WhatsApp?

Als beheerder vindt u de optie door (in de meest recente WhatsApp-versie)  in ‘Group Info’ (Groepsinformatie) eerst voor ‘Group Settings’ (Groepsinstellingen) te kiezen. Vervolgens selecteert u ‘Send Messages’ (Berichten versturen). U zet de groeps-chat op speech-modus door tot slot voor ‘Only Admins’ (Alleen beheerders) te kiezen.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Even snuffelen in privémail mag?

    Mijn manager is nogal panisch over het feit dat medewerkers misschien vertrouwelijke informatie doorspelen aan concurrerende organisaties. Hij vraagt zich dan ook af...

Heeft u een vraag over WhatsApp?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar