Eigen radio Jumbo moet zorgen voor swingende trouwe klant

25 september 2018 Door redactie

Volgens supermarktketen Jumbo heeft deze een Europese primeur te pakken. Het concern lanceerde een live radiostation, dat op termijn voor alle filialen instore radio-uitzendingen moet gaan verzorgen.

Grootgrutter Jumbo wil de band van zijn klanten met de winkel flink versterken. De manier die de supermarkt daarvoor gekozen heeft, is een eigen live radiostation. Dit heeft zijn basis in Veghel - ook de vestigingsplaats van het hoofdkantoor - vanwaar de uitzendingen verzorgd worden. Die moeten voornamelijk muziek gaan bevatten. Er zijn ook eigen dj’s voor aangenomen. De primeur is voor een Jumbo-filiaal in Breda.

Gerichte reclame 

Voordat het plan uitgevoerd werd, is eerst een onderzoek gehouden onder 1.800 klanten en medewerkers, aldus Jumbo. Daar kwam een selectie van favoriete nummers uit, die de basis zal vormen voor de uitzendingen. Jumbo heeft de doelstelling om de regelmatige klant hiermee ook echt fan van het merk Jumbo te laten worden. Bovendien biedt het natuurlijk de gelegenheid om gericht reclame in de winkels (tool) te maken.  

Klant blijft langer 

Op zich is het concept ‘muziek in de winkel’ uiteraard niet nieuw. Veel winkels maken er gebruik van, omdat het ervoor zou zorgen dat klanten langer blijven en meer besteden. Die muziek wordt dan echter altijd ingekocht bij derde partijen. Met narrowcasting (tool) wordt mzuiek gekoppeld aan korte video’s die op grote schermen in de winkel worden afgespeeld.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

  • Wat is themareclame?

    Themareclame is reclame die gebaseerd is op een bepaald onderwerp dat elke keer weer herhaald wordt. Bij dit soort reclame wordt geen prijs of korting genoemd. Themareclame...

  • Welke soorten reclame zijn er?

    Er zijn verschillende soorten reclame, zoals: themareclame; actiereclame; introductiereclame; collectieve reclame; joint promotion; ideële reclame; in-scriptsponsoring; onbaatzuchtige...

Heeft u een vraag over Reclame?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar