Google opent voor zacht prijsje registratie .page-domein

5 oktober 2018 Door redactie

Google geeft per 9 oktober 2018 het topleveldomein .page vrij voor algemene registratie. Organisaties kunnen het domein voor die datum ook al registreren, maar moeten dan flink in de buidel tasten.

Op 9 oktober 2018 komt het .page-domein beschikbaar voor algemene registratie. Het betekent dat organisaties voor omgerekend ongeveer € 10 een eigen webadres met topleveldomein .page kunnen registreren. Dit is aanzienlijk goedkoper dan registratie vóór 9 oktober. In deze zogenoemde Early Access-periode kunnen organisaties namelijk ook al voor een .page-domein bij registrars terecht, maar kan de rekening oplopen tot wel € 10.000. Volgens Google wordt een domeinregistratie steeds goedkoper naarmate de datum van algemene beschikbaarheid (tool) dichterbij komt.

Https verplicht

Let op: topleveldomein .page staat op een speciale lijst van websitedomeinen waarvoor https verplicht is. Alle verbindingen naar .page-sites moeten dus over deze beveiligde verbinding beschikken.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

  • Wat is het diepe of verborgen web?

    Internet omvat veel meer informatie dan u denkt: u ziet in uw browser in principe alleen de webpagina’s van geregistreerde domeinnamen die door een DNS-server aan...

Heeft u een vraag over Domeinnamen?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar