Raar maar waar: LED-lamp soms boosdoener slechte wifi

25 oktober 2018 Door redactie

Het klinkt vreemd, maar problemen met het draadloze internet zouden te wijten kunnen zijn aan LED-lampen. Agentschap Telecom is daarom een onderzoek gestart naar 50 leveranciers van LED-lampen.

Van kantoren tot woonhuizen: meer en meer apparaten worden op het draadloze internet aangesloten. Dankzij het Internet of Things (IoT) kan alle apparatuur via wifi zelfs met elkaar communiceren. Met andere woorden: soepel werkende wifi is vandaag de dag bijna een vereiste voor de continuïteit van organisaties én huishoudens. Tegelijkertijd staat ‘groen doen’ bij veel bedrijven (tool) en particulieren hoog op de agenda, en zijn in de meeste kantoor- en woonpanden alle gloeilampen inmiddels vervangen door de milieuvriendelijker LED-variant.

Agentschap Telecom mag ingrijpen

Dat LED-lampen mogelijk het wifisignaal kunnen verstoren, is dan ook reden voor het Agentschap Telecom om een onderzoek te starten naar 50 leveranciers. Het zou namelijk niet zo mogen zijn dat de technologische ontwikkeling van draadloos internet (en daarmee indirect van de Nederlandse economie en maatschappij) wordt gedwarsboomd door een foutief ontwerp van verlichtingsproducten. Agentschap Telecom is bij machte om volledige productcollecties van de markt te halen als deze niet aan de overheidseisen voldoen. De vraag is dan ook wat het onderzoek oplevert.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Kantoorinrichting?

Huub Pennock

adviseur, trainer en coach duurzaam gezond werken

Ergo-balans
Adviseur is nu beschikbaar