Twitter ruimt op: negen miljoen gebruikers minder

26 oktober 2018 Door redactie

In het derde kwartaal van 2018 is Twitter negen miljoen gebruikers kwijtgeraakt. Dat heeft vooral te maken met Twitter’s nieuwe beleid: bij een grote schoonmaak zijn miljoenen trollen en fakers verwijderd.

Uit de kwartaalcijfers van Twitter blijkt dat het socialmediaplatform de afgelopen drie maanden van negen miljoen gebruikers afscheid heeft genomen. In het kwartaal ervoor verloor Twitter één miljoen gebruikers. U hoeft Twitter zeker niet linea recta uit de communicatiemix (tool) te halen: de daling komt vooral door maatregelen van het bedrijf zelf. In de strijd tegen fake news en digitale opruiing, heeft Twitter namelijk legio trollen en nep-accounts verwijderd. En de grote schoonmaak is nog niet klaar, dus Twitter voorspelt dat de volgende kwartaalcijfers wederom een daling in gebruikers zullen laten zien.

Aantal actieve gebruikers op Twitter

Voor de werkelijke populariteit van Twitter (tool) is het dan ook verstandiger om naar het aantal actieve gebruikers te kijken. Dat is vergeleken met drie maanden geleden juist met 9% gestegen. Toch is ook hier een kanttekening op zijn plaats: de rek in de groei lijkt eruit te zijn. Voor het eerst in twee jaar is de kwartaalgroei namelijk enkelcijferig. Eerdere kwartalen lieten nog groeicijfers tussen de 10% en 20% zien.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Hoe maak ik een goede tweet?

    Onze organisatie wil Twitter gaan gebruiken om meer aandacht te genereren voor onze projecten. Maar wat maakt een tweet een goede tweet?

  • Waar is de jongere vrijwilliger?

    Onze vereniging krijgt vooral hulp van oudere vrijwilligers, terwijl we ook veel jonge leden hebben. Graag betrekken we deze groep hierin meer, maar hoe bereiken we hen?

  • Hoe lanceer ik producten met succes?

    In het eerste kwartaal van 2014 hebben wij een grootse productlancering gepland. Het is voor ons bedrijf belangrijk dat dit product een succes wordt. Daarom laten wij...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Twitter?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar