Computerskills ontwikkelen voor een carrièreboost

2 januari 2019 Door redactie

De digitalisering zet in rap tempo door. Door uw computerskills te ontwikkelen, prijst u uzelf niet uit de markt. Sterker: het kan u juist een digitale voorsprong opleveren. Een goede manier om uw carrière een boost te geven!

Sterkere computervaardigheden kunnen nét dat verschil maken bij het krijgen van een promotie of het vinden van een (andere) baan. Afhankelijk van uw talenten, uw werk en de organisatie waarvoor u werkt of wil werken, bekijkt u welke skills u kunt ontwikkelen. Zo kunt u zich bijvoorbeeld verder bekwamen in Word (tool) en Excel (tool) van Microsoft of de diepte in met Photoshop, InDesign of Illustrator van Adobe. Wilt u het nog gespecialiseerder? Ga dan voor HTML, Java, diagnostische software of andere, branchegerichte, software.

Drie tips om uw computerskills te vergroten

 1. Word een trendwatcher. Blijf voorop lopen door de trends te volgen in uw vakgebied. Wat is er nieuw en wat gaat er waarschijnlijk veranderen? Waar heeft de markt behoefte aan? Wat kan er beter? Haal uit deze informatie de zaken waarmee u uw computerskills kunt verbeteren.
 2. Ontwikkel uVolg cursussen of opleidingen die uw computerskills vergroten. Er zijn verschillende aanbieders die u in een dag of zelfs een dagdeel de kneepjes van een bepaald programma bijbrengen.
 3. Word een specialist. Specialiseer u in de software waarmee u al werkt. Leer hier alles over en zorg dat u een vraagbaak wordt voor anderen. Door uw kennis te delen, laat u uw expertise zien en gaat men u als autoriteit beschouwen. Zo heeft u een streepje voor!

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

 • Functieprofiel ontwerpen en gebruiken
  • Videocollege 30 minuten

  Werkgevers ontkomen er niet meer aan: met het oog op zowel het belonen als het beoordelen van het personeel zullen alle functies binnen de organisatie helder en concreet moeten zijn....

 • Effectief uw gesprekspartner beïnvloeden
  • Videocollege 15 minuten

  Beïnvloeden is een belangrijke vaardigheid voor iedereen die veel met verschillende partijen en personen samenwerkt. Hoe overtuigt u anderen van uw mening of standpunt? In deze...

 • Competentiemanagement
  • Videocollege 14 minuten

  Er zijn verschillende manieren waarop u de prestaties van het personeel kunt beoordelen. Werkt uw organisatie resultaatgericht, dan wilt u mogelijk werkgedrag meetbaar maken. Dit kunt...

Heeft u een vraag over Persoonlijke vaardigheden?

Ruben Kooy

Psycholoog

Akerendam
Adviseur is nu beschikbaar