Veel goede redenen voor gratis fruit op de werkvloer

1 februari 2019 Door redactie

Kunnen de werknemers in uw organisatie al een gratis appeltje pakken? Door fruit aan te bieden op de werkvloer, stimuleert u medewerkers op een laagdrempelige manier om gezonder te leven. Ook het imago en de werksfeer plukken er de vruchten van.

Fruit is niet alleen gezond omdat het relatief weinig calorieën en veel voedingsstoffen bevat. Mensen die veel groente en fruit eten, hebben een lager risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Fruit bevat daarnaast veel vitaminen. Die zijn goed voor de weerstand. En de voedingsvezels in fruit lijken een goede invloed te hebben op het cholesterolgehalte. Genoeg redenen om werknemers te stimuleren om meer fruit te eten.

Goed voor gezondheid, imago en werksfeer

Los van de gezondheidsredenen draagt het aanbieden van fruit ook bij aan het gezondheidsbewustzijn van de medewerkers. Gezonde bedrijven hebben bovendien een beter imago. Veel werknemers zullen het waarderen dat uw organisatie fruit ter beschikking stelt en dat komt de arbeidstevredenheid en de werksfeer (tool) ten goede.
Vanuit een fiscaal oogpunt is het aanbieden van fruit ook niet onaantrekkelijk. Een werkgever die fruit beschikbaar stelt als tussendoortje, mag dit onbelast doen onder de regeling voor consumpties op de werkplek (niet zijnde maaltijden) (tool).

Werkfruit via gespecialiseerd bedrijf

Uw organisatie kan wekelijks de fruitafdeling van de lokale supermarkt leegkopen of het fruit direct van de tuinder betrekken. Maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die werkfruit aanbieden. Dan is het een kwestie van aangeven hoeveel fruit uw organisatie nodig heeft en wanneer het bezorgd moet worden. Het bedrijf regelt dan de rest.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Effectief financieren van uw onderneming
    • Videocollege 32 minuten

    Een gezonde onderneming zet u niet op zonder een degelijke financiële basis. Hoe gaat het financieren van een onderneming in zijn werk? Wat zijn de basisprincipes waar u in ieder...

  • Arboregels voor flexibele werknemers
    • Videocollege 12 minuten

    Iedere werkgever in Nederland is verplicht een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te creëren. Dit wordt onder meer verwoord in de zorgplicht van de werkgever, die...

Heeft u een vraag over Gezonde leefstijl?

Theo-Jan Heesen

Adviseur en trainer, gecertificeerd arbeidhygiënist

TrajectPlus
Adviseur is nu beschikbaar