Lagere regelgeving WAB naar Tweede Kamer

12 februari 2019 | Door redactie

Minister Koolmees van SZW heeft de lagere regelgeving van het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans (WAB) naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze regelgeving zijn onderdelen uit de WAB verder uitgewerkt.

Onlangs stemde de Tweede Kamer in met de WAB. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft nu ook vijf conceptbesluiten en een concept van een ministeriële regeling die in november 2018 zijn opengesteld voor internetconsultatie naar de Tweede Kamer gestuurd. Het gaat om de volgende regelgeving:

De internetconsultatie is inmiddels gesloten. Naar aanleiding van de reacties die op de consultatie zijn binnengekomen gaat minister Koolmees de concepten nog op een aantal punten aanpassen. De minister heeft de lagere regelgeving al wel vast naar de Tweede Kamer gestuurd zodat de Kamer dit kan meenemen in het Algemeen overleg Arbeidsmarktbeleid.

Verplichting adequate pensioenregeling voor payrollwerknemers

Minister Koolmees geeft ook aan dat hij bezig is met het conceptbesluit waarin de verplichting tot het treffen van een adequate pensioenregeling voor payrollwerknemers wordt opgenomen. Hierin verwerkt hij ook een motie die bij de behandeling van de WAB werd aangenomen door de Tweede Kamer. Dit conceptbesluit wordt op korte termijn openbaar gemaakt voor internetconsultatie en gaat daarna ook naar de Tweede Kamer.