Twitter bindt strijd aan met verspreiding persoonsgegevens

11 maart 2019 Door redactie

Meer dan eens kruipen gebruikers achter hun computer om op Twitter te ventileren over een klantenservicemedewerker die ze niet verder kon helpen. Daarbij kunnen zij zomaar persoonsgegevens publiceren in een tweet. Twitter rolt opties uit om persoonsgegevens beter te beschermen.

Tot nu toe hadden werknemers een aardig probleem als een boze klant hen bij naam en toenaam noemde op Twitter (tools). Zij konden dan hoogstens degene die de tweet had geplaatst vragen zijn bericht te verwijderen of dat verzoek indienen bij Twitter. Daar komt nu verandering in: Twitter geeft gebruikers voortaan de mogelijkheid om privacyschendende berichten (tool) snel te rapporteren. Twitter belooft dat met deze nieuwe functies berichten die de privacy schenden sneller verdwijnen. Het gaat dan om tweets waarin persoonsgegevens zijn gepubliceerd. Denk aan een beledigende tweet waarin iemand een naam noemt of zelfs een werkadres, inclusief kamernummer.

Afhandelen van meldingen

Als u te maken krijgt met intimiderende of beledigende tweets waarin persoonsgegevens voor komen, kunt u dit melden bij Twitter:

 • Open de tweet waar het om gaat.
 • Klik rechtsboven op het pijltje, zodat het menu met opties opent.
 • Klik op ‘tweet rapporteren’.
 • Nu geeft u aan dat de tweet beledigende of kwetsende inhoud bevat.
 • Kies in de volgende stap voor de optie ‘bevat privacygevoelige informatie’.
 • Vervolgens kunt u aangeven wat voor persoonsgegevens in de tweet voorkomen. De mogelijkheden zijn contactgegevens, fysiek adres, financiële informatie en identiteitsbewijs.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Hoe maak ik een goede tweet?

  Onze organisatie wil Twitter gaan gebruiken om meer aandacht te genereren voor onze projecten. Maar wat maakt een tweet een goede tweet?

 • Waar is de jongere vrijwilliger?

  Onze vereniging krijgt vooral hulp van oudere vrijwilligers, terwijl we ook veel jonge leden hebben. Graag betrekken we deze groep hierin meer, maar hoe bereiken we hen?

 • Hoe lanceer ik producten met succes?

  In het eerste kwartaal van 2014 hebben wij een grootse productlancering gepland. Het is voor ons bedrijf belangrijk dat dit product een succes wordt. Daarom laten wij...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Twitter?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar