Werknemers elkaar constructief feedback leren geven

10 april 2019 Door redactie

‘Successen vieren’ is een veelgehoorde kreet om teams te motiveren en de onderlinge samenwerking te bevorderen. Maar waarom geen ‘fouten vieren’? Daar leren werknemers immers net zo veel – zo niet méér – van. De leidinggevende kan hierbij helpen en vertellen hoe zij elkaar op een constructieve manier feedback kunnen geven als het fout gaat.

Werknemers vinden het niet makkelijk om elkaar aan te spreken op fouten (tool). Toch is dat de manier om sneller te groeien en daar hebben uiteindelijk de hele afdeling en organisatie profijt van. Als de leidinggevende werknemers wil aansporen om elkaar feedback te geven, is daarin een belangrijke rol voor hem weggelegd. De leidinggevende moet er namelijk voor zorgen dat er een veilige omgeving is waarin collega’s elkaar terugkoppeling kunnen geven. Als hij vertrouwen heeft in en geeft aan zijn werknemers, en het normaal maakt om fouten te kunnen maken en die te bespreken, zullen werknemers zijn voorbeeld volgen. Daarnaast kunnen zij leren van hun leidinggevende als hij af en toe zijn masker laat zakken en zowel successen als fouten deelt. Hiermee creëert hij tegelijkertijd een open cultuur.

Feedback geven op het juiste moment

Het is belangrijk dat werknemers het juiste moment kiezen om feedback te geven. Dat is ná het begaan van een fout, want dan zijn de emoties gezakt en is er ruimte voor de werknemer die de fout heeft begaan om de situatie van een afstand te bekijken. Zijn collega benoemt dan op een rustige manier wat er wel en niet goed ging. Een begripvolle benadering kan er uiteindelijk voor zorgen dat werknemers ook om feedback durven te vragen bij collega’s.

Bijlagen bij dit bericht

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Feedback geven
    • Videocollege 11 minuten

    Feedback geven is een kunst die elke leidinggevende onder de knie zou moeten hebben. Dat hangt af van enkele fundamentele regels. Die regels worden in deze training op een compacte,...

Heeft u een vraag over Feedback?

Laurens van der Horst

Eigenaar, trainer, communicatiespecialist

Bureau Spraakwater
Adviseur is nu beschikbaar