Facebook kiest voor andere rangschikking video’s

7 mei 2019 Door redactie

Organisaties die inzetten op videocontent op Facebook krijgen met wijzigingen te maken. Facebook gaat video’s op het platform anders rangschikken. Drie factoren bepalen straks grotendeels hoe veel prioriteit specifieke video’s krijgen op het socialmediakanaal.

Facebook wil zakelijke gebruikers betere handvatten geven om video’s te verspreiden onder de doelgroep. In dat kader voert Facebook een wijziging door in de ranschikking van video’s die gebruikers te zien krijgen. De vernieuwde rangschikking is gebaseerd op drie factoren:

 • Loyaliteit. Het gaat dan om in hoeverre gebruikers keer op keer dezelfde filmpjes bekijken en welke video’s zij zelf (via de zoekbalk) opzoeken.
 • Kijkduur. Facebook hecht waarde aan video’s die kijkers interessant genoeg vinden om minstens een minuut te kijken. De totale duur van het filmpje moet wel minimaal drie minuten zijn.
 • Originaliteit. Gekopieerde of geknipte en geplakte video’s hebben weinig relevantie voor kijkers. Daarom beperkt Facebook de distributie van filmpjes die gemaakt zijn om snel aan te verdienen en die geen waarde bieden voor kijkers.

Meer gewicht factoren bij tonen video

De drie factoren worden nu ook al meegewogen bij het tonen van video’s, maar ze krijgen voortaan meer gewicht. Deze aangepaste weging heeft invloed op de zichtbaarheid van video’s door heel Facebook, waaronder het nieuwsoverzicht en videostreamdienst Facebook Watch. Zo heeft de maatregel effect op welke video’s een gebruiker als aanbeveling te zien krijgt op basis van zijn kijkgedrag.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Waar is de jongere vrijwilliger?

  Onze vereniging krijgt vooral hulp van oudere vrijwilligers, terwijl we ook veel jonge leden hebben. Graag betrekken we deze groep hierin meer, maar hoe bereiken we hen?

 • Hoe vergroot ik de appzichtbaarheid?

  Met gepaste trots hebben wij onlangs onze eerste app gelanceerd. Het aantal downloads blijft nog wel achter bij onze hooggespannen verwachtingen, terwijl de app volgens...

 • Hoe trekken we beursaandacht?

  Wij staan over twee maanden op een grote beurs met een nieuw product. Dit heuglijke nieuws willen wij graag vieren met relaties. Hoe kan ik hen het beste uitnodigen om...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Facebook Bedrijfspagina?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar