Voorkom een digitaal leven na de dood

13 oktober 2010

Ook al wilt u er waarschijnlijk niet al te lang bij stilstaan, toch zult u wel eens hebben nagedacht of zelfs al iets geregeld voor uw uitvaart en nalatenschap. Maar heeft u daarbij ook gedacht aan uw digitale erfenis? Uw accounts voor Facebook, LinkedIn, Twitter, Hyves of Windows Live houden tenslotte niet spontaan op te bestaan.

Het zal nu niet gelijk uw prioriteit hebben bij het managen van uw erfenis maar het kan geen kwaad om er iets voor te regelen. U moet er toch ook niet aan denken dat er na uw overlijden nog automatische uitnodigingen of berichten rondgestuurd worden? Om nu te voorkomen dat uw nabestaanden op deze manier pijnlijk worden geconfronteerd met uw leven na de dood, kunt u uw digitale erfenis laten beheren.

Eigen leven

Behalve dat u uw nabestaanden een hoop werk uit handen neemt, is het voor u misschien ook een geruststellend idee dat u zeker weet dat uw digitale sporen geen eigen leven gaan leiden. U kunt uw wensen zelfs notarieel laten vastleggen zodat niemand bezwaar kan maken.