Uw baas mag massage onbelast verstrekken!

27 oktober 2010 Door redactie

U heeft als harde werker waarschijnlijk wel eens behoefte aan een massage. Wist u dat uw werkgever een stoelmassage onbelast mag verstrekken? Daar valt nu ook de reflexzonemassage onder. Dat zou vooral goed zijn als u last heeft van hoofdpijn, darmproblemen of klachten heeft aan uw rug, arm, nek of schouders!

Bij een reflexzonemassage masseert een reflexzonetherapeut bepaalde delen op de handen, voeten en oren. Deze zones staan in verbinding met andere delen van het lichaam, zoals organen en klieren. Door daarop druk uit te oefenen kunnen gezondheidsproblemen worden behandeld of voorkomen. Overigens helpt het ook bij het verminderen van stress.

Voorwaarden massage

Denkt u dat collega's in uw organisatie hierbij baat kunnen hebben, dan kunt u uw werkgever erop wijzen dat hij deze massages onbelast kan vergoeden of verstrekken. Hierbij gelden dezelfde voorwaarden als bij stoelmassages:

  • De reflexzonemassage maakt onderdeel uit van het arboplan om bepaalde gezondheidsproblemen bij werknemers te voorkomen of te verhelpen.
  • De massage vindt plaats tijdens werktijd.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen voor de massage.