Klaar voor uw PowerPoint-presentatie?

12 november 2010 Door redactie

U staat op het punt om voor een groot publiek een presentatie te geven. Met behulp van PowerPoint. Maar de techniek laat u opeens in de steek, en daar staat u dan met al uw goede bedoelingen. Deze ongemakkelijke situatie had u kunnen voorkomen met een goede voorbereiding.

De techniek kan uw presentatie op allerlei manieren tegenwerken. Ga daarom allereerst na welke apparatuur en software aanwezig is. Presentaties die gemaakt zijn in nieuwere versies van PowerPoint (met de bestandsextensie .pptx) kunnen namelijk niet altijd getoond worden in oudere versies van het programma (met extensie .ppt). Maar u kunt nieuwe versies wel makkelijk opslaan als een oude versie. Zorg er daarom voor dat u beide bestanden bij u heeft, dan kunt u altijd uit de voeten. Check daarnaast of de schermbeveiliging van de computer uitstaat, anders zal uw presentatie na een tijdje abrupt onderbroken worden. Als u gebruik wilt maken van internet tijdens uw presentatie, kijk dan van tevoren of dit wel aanwezig is. Maar beschikbaarheid is nog geen garantie voor succes. Het internet kan zo traag zijn dat het een soepele presentatie belemmert. Wilt u filmpjes tonen op bijvoorbeeld YouTube, dan kunt u deze het beste vooraf downloaden met een zogenoemde YouTube-downloader. Dat geeft meer zekerheid.

Bent u nu helemaal klaar?

Het beste kunt u uw presentatie alvast een keer uitproberen op de locatie. Zorg er dan ook voor dat u papieren afdrukken van uw presentatie bij de hand heeft. Dan kunt u deze papieren uitdelen als de techniek u toch tegenzit, en alsnog uw presentatie houden.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Hoe verwijder je Software Manager?

    Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

  • Is er een alternatief voor PowerPoint?

    Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

  • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

    Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar