Bedenk goed wat u met pensioennota doet!

16 november 2010 Door redactie

Als uw onderneming een eindloon- of middelloonregeling heeft (gehad) als pensioenvoorziening, heeft u kans dat u vanaf de jaarwisseling pensioennota’s voor oud werknemers krijgt. Als een werknemer aan waardeoverdracht wil doen van zijn pensioen, is vanaf 2011 namelijk niet meer de nieuwe, maar de oude werkgever verantwoordelijk voor de financiering hiervan!

Neemt u een werknemer aan die bij zijn vorige werkgever al pensioen heeft opgebouwd, dan kan hij de waarde hiervan over laten dragen naar uw pensioenregeling. In ruil voor zijn rechten bij de pensioenregeling van zijn oude werkgever, neemt het pensioenfonds of de verzekeraar van uw onderneming die aanspraak over. Nu krijgt uw onderneming hier als nieuwe werkgever de rekening voor gepresenteerd. Tenminste, als uw onderneming een eind- of middelloonregeling heeft. Na de jaarwisseling verandert dit en is uw onderneming juist de pineut als oude werkgever. Zo kunt u dus ineens rekeningen ontvangen voor de pensioenoverdracht van werknemers die al tientallen jaren uit dienst zijn.

Ga niet meteen betalen

Gezien de enorme bedragen waar het hierbij om kan gaan, is het de vraag in hoeverre dit gevolg van de aanpassing van de wet redelijk is. Krijgt u hier dus mee te maken, houd dan de geldkraan beter even dicht!

Proefabonnement FA Rendement