Mobiele website meest bekeken vanaf iPad

5 mei 2011 Door redactie

Uw website zal steeds vaker worden bezocht vanaf een mobiel apparaat. Niet alleen worden er ondertussen meer smartphones verkocht dan gewone mobiele telefoons. Ook de tablet-pc is in opkomst. Vooral vanaf de iPhone en de iPad wordt er enthousiast gesurft op het internet. Het mobiele internetverkeer is in een half jaar tijd sowieso sterk gegroeid. Zorg dus dat uw mobiele website op orde is.

De mobiele internetmarkt is bezig aan een groeispurt. Volgens onderzoek van Mobilemetrics is 3,6% van alle internetbezoeken afkomstig van een mobiel apparaat. Zes maanden geleden was dit nog maar 2%. Dit komt neer op een stijging van 80%. De iPad is het populairste mobiele apparaat om mee te surfen. De tablet is verantwoordelijk voor 34,4% van alle websitebezoeken vanaf een mobiel apparaat. Met 33,9% zit de iPhone de iPad op de hielen. Op gepaste afstand volgt de Android-smartphone met 16,9%.

Optimaliseer uw mobiele website

Laat geen kansen liggen op de mobiele internetmarkt. Zorg ervoor dat uw website op mobiele apparaten zonder problemen wordt weergegeven. Om hier zeker van te zijn, kunt u een mobiele versie van uw website lanceren. Dit is een uitgeklede versie van uw normale website. Hierdoor laadt de site snel op mobiele platformen, en is makkelijk te bedienen met een touchscreen.

Proefabonnement Marketing Rendement