Zakelijk Bel-me-niet Register frauduleus?

9 mei 2011 Door redactie

U kunt zich de komst van het Bel-me-niet Register vast nog goed herinneren. Voor marketeers geen fijne dag, want opeens was het een stuk lastiger om consumenten te benaderen met telemarketing. Er is nu ook een Bel-me-niet-zakelijk Register, speciaal bedoeld voor bedrijven zodat zij niet meer gebeld kunnen worden voor commerciële doeleinden. Maar wacht nog even met inschrijven! Stichting Infofilter, eigenaar en beheerder van het Bel-me-niet Register, overweegt juridische stappen.

Registratie in het wettelijke Bel-me-niet Register is eigenlijk alleen bedoeld voor consumenten. Voor sommige bedrijven wordt een uitzondering gemaakt, zoals eenmanszaken, vof’s en maatschappen. Verschillende bedrijven zijn nu gebeld met de mededeling dat zij ongewenste communicatie voortaan ook kunnen laten blokkeren, en wel door zich in het Bel-me-niet-zakelijk Register in te schrijven. Aan opname in het register zou wel een prijskaartje hangen. Sommige ondernemers vonden dat er een luchtje zit aan deze zaak, en namen contact op met het Fraudemeldpunt.

Zakelijke kopie

Stichting Infofilter onderzoekt nu of er sprake is van misleiding, of zelfs fraude. Het moet gezegd worden: de kaarten zien er niet goed uit voor de zakelijke kopie. Zo heeft de website qua vormgeving veel weg van de site van het origineel. Daarnaast probeert men natuurlijk ook met de naam aan te haken op het wettelijke register. Oordeel zelf en bekijk zowel de website van het wettelijke register als die van de dubieuze kopie.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Voorkom acquisitiefraude
    • Videocollege 19 minuten

    Bijna iedere organisatie krijgt er vroeg of laat mee te maken: een factuur van een bedrijf waar u nog nooit contact mee heeft gehad of iemand aan de telefoon die vraagt of u even de...

Heeft u een vraag over Fraude?

Hans van der Ven

Adviseur financiële administratie, fiscale zaken en non-profit

Finovion
Adviseur is nu beschikbaar