Innen facturen makkelijker door vakantiegeld

12 mei 2011 Door redactie

De meeste werknemers krijgen in mei of juni het vakantiegeld uitbetaald. Consumenten hebben dus de komende maanden meer geld in hun portemonnee. Deze periode is dus ideaal om openstaande facturen te innen. U moet hierbij wel snel zijn want in dezelfde maand komen de consumenten vaak ook in de verleiding om een vakantie te boeken.

Volgens het Nederlands Verbond van Credit Managementbedrijven (VCMB) is het verstandig dat de debiteurenafdeling de komende maanden extra inspanningen verricht. De kans is namelijk groter dat de consument uitstaande rekeningen sneller zal betalen, omdat het vakantiegeld dan binnen is.

Verbeteren balanspositie

Voor uw onderneming is mei en juni ook een dure maand, omdat u ook aan uw werknemers vakantiegeld moet uitbetalen. Het is dan ook van belang dat u voldoende liquide middelen in kas heeft om het vakantiegeld uit te kunnen betalen. Het kan hiervoor van belang zijn om uw lopende vorderingen zo snel mogelijk te innen. De balanspositie van uw onderneming verbetert wat een positief effect heeft op de kredietwaardigheid. Kijk de komende maanden dus scherp naar uw debiteuren!

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Debiteurenbeheer
    • Videocollege 10 minuten

    Het betalingsmoraal ligt lager dan normaal tijdens de crisis. Dat heeft u waarschijnlijk al wel gemerkt aan het contact met uw klanten. Wat moet u precies doen als uw klanten laat,...

  • Werken met subgrootboeken
    • Videocollege 8 minuten

    Wilt u uw kennis over financiële administratie verbeteren en verfijnen, dan biedt deze cursus uitkomst. Subgrootboeken bieden u een methode om heel snel de stand van zaken wat...

Heeft u een vraag over Debiteurenbeheer?

MKB Kredietcoach

Diverse adviseurs

MKB-kredietcoach
Adviseur is nu beschikbaar