Declareren voortaan een fluitje van een cent

3 juni 2011 Door redactie

Met van alles aan uw hoofd schiet het er wel eens bij in om uw zakelijke onkosten te declareren. Die bon van uw zakelijke lunch ligt nog steeds in uw bureaula. De volgende keer pakt u het anders aan. U scant de bon gewoon in met uw smartphone en stuurt de pdf meteen door naar personeelszaken. U moet hiervoor wel eerst een app downloaden die van uw foto een pdf-bestand maakt.

Als u voor uw werk regelmatig buiten de deur bent, is de kans groot dat u zakelijke kosten maakt. Een treinkaartje dat u aanschaft om een beurs te bezoeken is natuurlijk voor rekening van uw werkgever. Tenminste, als u niet vergeet om het kaartje te declareren. Als u de trotse eigenaar van een smartphone bent, kunt u een handig declaratiehulpje downloaden. De gratis CamScanner-app is een applicatie die een pdf-bestand van uw foto’s kan maken. Het treinkaartje dat uit de automaat is komen rollen, mailt u zo meteen door om te declareren.

Pdf in elk papierformaat te versturen

U kunt met de app een pdf-document van meerdere pagina’s maken als dit nodig is. De app snijdt de foto automatisch bij en past meteen de kleur en helderheid aan. U hoeft trouwens niet te vrezen dat uw pdf veel te klein uit de printer op kantoor komt. Als u de pdf in A4-formaat naar uw collega’s wilt sturen, kunt u dit instellen. Het is ook mogelijk om de pdf tijdelijk online op te slaan. Bijvoorbeeld bij Google Docs of Dropbox. De gratis versie is wel voorzien van reclame. Maar daar hebben mensen uit uw vakgebied natuurlijk geen problemen mee!

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

  • ROI berekenen van social media
    • Videocollege 12 minuten

    Hoewel inmiddels duidelijk is dat het fenomeen social media een blijvertje is en dat het zijn meerwaarde heeft bewezen, zijn er in iedere organisatie wel twijfelaars te vinden. Zij...

Heeft u een vraag over Social media?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar