Maak een einde aan grote regelafstand in Word

1 juni 2011 Door redactie

Uw werkgever dacht u een plezier te doen met het introduceren van Microsoft Office 2007 in de organisatie. Nu hebben de 2007-versies van Word, Excel en Outlook best handige nieuwe functies. Maar niet elke verandering kan uw goedkeuring wegdragen. Zo is er die vervelende grote regelafstand als u Word opent. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor.

Ten opzichte van Word 2003 is Word 2007 behoorlijk veranderd, en niet altijd ten goede. Zo is een veelgehoorde klacht dat het menu ‘Bestand’ verdwenen is. Deze is vervangen door de Startknop. Hoewel het menu 'Bestand' in Office 2010 weer terug is, zit u voorlopig nog met de gebakken peren. Een andere aanpassing die gebruikers ergert, is de standaard regelafstand in Word 2007. Als u het programma opent en begint te typen, is de afstand tussen twee regels veel groter dan u zou willen. U komt hier als volgt vanaf:

 • Kies voor het tabblad ‘Start’.
 • Naast ‘Alinea’ ziet u een klein pijltje staan. Klik hierop.
 • Nu opent een scherm waarin u de regelafstand kunt aanpassen. Onder het kopje ‘Afstand’ zet u de afstanden op 0.
 • Om te voorkomen dat u deze handeling elke keer als u Word opent moet uitvoeren, klikt u op ‘Standaardwaarde’. Nu krijgt u een waarschuwing in uw scherm. Als u in de waarschuwing op ‘Ja’ klikt bent u definitief verlost van de te grote regelafstand.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Hoe verwijder je Software Manager?

  Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

  Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar