Werkgevers snappen ook niet veel van pensioen

20 juni 2011 Door redactie

Veel Nederlandse werknemers zijn niet op de hoogte van de pensioenregelingen in hun bedrijf. Dat is niet zo vreemd want het pensioen is 'iets voor later' en het is een ingewikkeld onderwerp. Maar ook werkgevers worstelen ermee. Toch is het belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn van de diverse regelingen. Een verkeerde keuze kan grote gevolgen hebben.

Ook voor werkgevers is het soms lastig om de verschillende pensioenregelingen voor werknemers te begrijpen. Welke moeten zij kiezen en wat zijn de gevolgen? Om werkgevers te helpen bij het krijgen van een goed pensioenadvies heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een folder gemaakt. Uit onderzoek van het AFM blijkt dat de kwaliteit van de pensioenadviezen aan werkgevers in het MKB slecht is.

Goed pensioenadvies voorkomt ellende

Een slecht pensioenadvies kan grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als één van de werknemers in uw organisatie een ernstig ongeval krijgt en uw werkgever komt er dan pas achter dat de pensioenopbouw stopt bij arbeidsongeschiktheid. Of een werknemer overlijdt en er blijkt geen nabestaandenpensioen te zijn. In de Pensioenfolder (pdf) staan tips voor werkgevers om een goed pensioenadvies te krijgen. Zo staat in de folder waar uw werkgever op moet letten bij het inschakelen van een pensioenexpert.  Ook kunt u erin lezen welke risico’s werknemers lopen als het pensioen niet goed geregeld is.