Lang leve de QR-code!

29 juni 2011 Door redactie

De meeste marketeers hebben de QR-code ondertussen wel ontdekt. De gigantische pixels verschijnen geregeld op verpakkingen en advertenties. De Nederlandsche Munt heeft wel een hele speciale plek gevonden om de QR-code op te plaatsen. De zwart met witte vierkantjes bevinden zich sinds kort op een heuse herdenkingsmunt, samen met Hare Majesteit. Nu kunt u natuurlijk niet meer achterblijven.

De QR-code is bijna vanuit het niets opgedoken. Ineens waren ze daar: die zwart met witte pixels die met de smartphone konden worden gescand. De manier waarop de QR-code onze harten in razendsnel tempo heeft veroverd, is ook bij De Nederlandsche Munt niet onopgemerkt gebleven. Koningin Beatrix mocht daarom ter ere van het 100-jarige bestaan van het Muntgebouw als eerste ter wereld een QR-munt slaan. En omdat een munt pas een munt is als Hare Majesteit er op staat, prijkt aan de andere kant haar eigen beeltenis. Wie de code scant, komt terecht op een website over de herinneringsmunt.

QR-code snel gecreëerd

Zoals u weet, is het maken van een QR-code erg simpel. Heeft u de barcode nog niet gebruikt, dan wordt het misschien tijd dat u de sprong in het diepe waagt. Er zijn verschillende websites die uw informatie binnen een paar tellen omzetten in een QR-code. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Kaywa. Nu alleen nog bedenken waar u de code op gaat plaatsen.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

  • ROI berekenen van social media
    • Videocollege 12 minuten

    Hoewel inmiddels duidelijk is dat het fenomeen social media een blijvertje is en dat het zijn meerwaarde heeft bewezen, zijn er in iedere organisatie wel twijfelaars te vinden. Zij...

Heeft u een vraag over Social media?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar