Laat uw naam zien in social media-URL

14 juli 2011 Door redactie

Als marketeer zorgt u er natuurlijk voor dat uw bedrijf op zijn minst een account op Facebook, Twitter en LinkedIn heeft. Om uw doelgroep makkelijk te verwijzen naar uw profielen, is het slim om uw bedrijfsnaam in het webadres te verwerken. Op die manier is uw bedrijf sneller te vinden op social media.

Als u een account aanmaakt op een socialmediasite, krijgt uw pagina automatisch een URL toegewezen. Dit is vaak een ingewikkeld webadres dat lastig uit het hoofd te leren is. Gelukkig kunt u dit meestal veranderen en bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam in de URL gebruiken. Zo is het op Facebook en LinkedIn geen probleem om de URL van uw account aan te passen. Op Facebook geldt wel dat u dit maar één keer mag wijzigen en dat u minimaal 25 fans moet hebben.

URL niet altijd te wijzigen

Op Twitter krijgt u standaard een URL met uw username erin. Zo komt u via www.twitter.com/marketingzaken op de Twitter-account van Marketing Rendement. Google+ biedt nog geen mogelijkheid om uw webadres aan te passen, maar die komt er ongetwijfeld aan. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles te laten zoals het is. Maar bedenk dan wel dat een aangepaste URL erg handig is om op uw visitekaartje of op folders te laten drukken. Op zulke uitingen kunt u namelijk geen gebruik maken van klikbare links.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

  • ROI berekenen van social media
    • Videocollege 12 minuten

    Hoewel inmiddels duidelijk is dat het fenomeen social media een blijvertje is en dat het zijn meerwaarde heeft bewezen, zijn er in iedere organisatie wel twijfelaars te vinden. Zij...

Heeft u een vraag over Social media?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar