Tijdig uitschrijven handelsregister KvK

31 oktober 2011 Door redactie

Houdt uw bedrijf binnenkort op te bestaan? Misschien heeft uw bedrijf de economische crisis niet overleefd, of gaat u uw pijlen richten op een totaal andere markt. Denk er dan aan dat u de beëindiging van uw bedrijf zo snel mogelijk aan de Kamer van Koophandel doorgeeft. Als u zich niet op tijd uitschrijft uit het handelsregister van de KvK, moet u gewoon de KvK-bijdrage over 2012 betalen.

Als u een nieuw bedrijf opricht, moet u zich verplicht inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Elk jaar bent u een bijdrage verschuldigd voor deze inschrijving. De KvK stelt de hoogte van de bijdrage vast. Het bedrag hangt af van de rechtsvorm van uw bedrijf, het aantal medewerkers en de regio waar u bent gevestigd. Houdt uw bedrijf op te bestaan, dan moet uw onderneming zich uitschrijven uit het handelsregister. Vanaf 1 januari 2013 hoeft u geen rekening meer te houden met een tijdige uitschrijving. De overheid heeft namelijk besloten de KvK-bijdrage vanaf die datum af te schaffen. Maar dit jaar geldt het dus nog wel!

KvK-bijdrage deels terugkrijgen

Bij het stopzetten van de inschrijving, stort de KvK een deel van de bijdrage terug. Door op tijd uit te schrijven, kunt u voorkomen dat u (een deel van) de KvK-bijdrage voor 2012 moet betalen. Het uitschrijven doet u niet door een mailtje aan de KvK te sturen met de boodschap ‘ik gooi de handdoek in de ring’. Hiervoor moet u een officieel formulier invullen dat u op de website van de KvK vindt. Op de site vindt u ook aan welke verplichtingen u moet voldoen als u uw bedrijf opheft.

Proefabonnement Marketing Rendement