Veilingsite eBay zet QR-codes in de etalage

1 november 2011 Door redactie

Mobiele marketing is onderdeel van uw marketingplan, maar u krijgt uw site maar niet onder de aandacht van het grote publiek? Neem dan een voorbeeld aan Amerikaanse veilingsite eBay. Het bedrijf heeft een nieuw concept geïntroduceerd om het mobiele gebruik van zijn website te stimuleren. In speciaal ingerichte winkeletalages in drukke winkelstraten staan enkele populaire items uitgestald. QR-codes zorgen voor de link met eBay’s website.

Online winkelen via de smartphone wint snel aan populariteit. Maar het kan veilingsite eBay niet snel genoeg gaan. Daarom heeft het bedrijf enkele gevierde ontwerpers ingeschakeld en hen etalageruiten laten inrichten in de drukke winkelstraat Park Avenue in New York. In de etalages staan enkele topartikelen in de spotlights, zoals hippe kleding en zelfs motoren. De winkelruit is behangen met QR-codes, zoals u op de foto hieronder kunt zien. ‘Leest’ een voorbijganger deze QR-code met zijn smartphone, dan wordt hij doorverwezen naar de website van eBay.

Soortgelijke producten op website

De doorverwijzing is niet naar de homepage van de veilingsite, maar veel gerichter dan dat. De mobiele shopper krijgt op de mobiele site namelijk direct soortgelijke en aanverwante producten te zien als de producten die hij in de etalage ziet. Motormuizen kunnen dus meteen online een motor aanschaffen, als zij dat zouden willen. De verwachting is dat een op de drie smartphonegebruikers in de nabije toekomst winkelt met zijn mobieltje. eBay weet in ieder geval alvast een brug te slaan tussen ‘offline’ en ‘online’ shoppen.

eBay-etalage

Proefabonnement Marketing Rendement

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

Heeft u een vraag over Social media?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar