Storting spaarloonrekening moet in 2011

4 november 2011 Door redactie

Heeft uw onderneming een spaarloonregeling zorg er dan voor dat de storting op de spaarloonrekeningen dit jaar nog plaatsvinden. Een storting in januari 2012 zullen namelijk veel banken niet meer in behandeling nemen, omdat de regeling dan niet meer open staat. U moet hier rekening mee houden bij de salarisverwerking.

In het bericht ‘Opnemen spaarloon kan al in 2012’ kon u al lezen dat het kabinet de spaarloonregeling in 2012 afschaft. U en uw werknemers kunnen dan niet langer profiteren van het belastingvrij sparen van maximaal € 613 per jaar. Vanaf 1 januari 2012 kunnen u en zij er voor kiezen om het gehele tegoed in één keer op te nemen. Het is ook mogelijk om het spaarloon normaal door te laten lopen. In dat geval blijft het tegoed gedurende vier jaar op de geblokkeerde bankrekening staan.

Verwerk storting in december

Per 1 januari 2012 kan er niet meer worden ingelegd in de spaarloonregeling. Wilt u nog stortingen doen in de regeling dan moet u dat dus in 2011 doen. Dit geldt voor zowel de lopende spaarloonregeling als voor de werknemers die nog even snel een spaarloonregeling opstarten om van een fiscaal voordeel te genieten. Verwerkt u het salaris over december pas in januari 2012 dan kan dat problemen geven. Veel banken zullen in januari 2012 geen storting meer accepteren. Bij de salarisverwerking in december moet u dus alle stortingen regelen voor de spaarloonregeling.