Superschone auto’s krijgen toch geen bijtelling

14 november 2011 Door redactie

Maakt u gebruik van een auto die geen CO2 uitstoot heeft, dan hoeft u daar ook geen bijtelling voor te gaan betalen. Door de nieuwe plannen van enkele leden van de Tweede Kamer leek het er even op dat er ook een bijtelling zou gaan gelden voor deze superschone auto’s. De plannen zijn nu op dit punt aangepast.

In het bericht ‘Toch bijtelling van 7% voor schone auto’s?’ kon u lezen dat auto’s met een uitstoot van maximaal 49 gram per kilometer toch een bijtelling zouden krijgen van 7%. Enkele leden van de Tweede Kamer vonden de belastingplannen van het kabinet niet voldoende en stelden voor dat auto’s die toch wat uitstoten ook een bijtelling moesten gaan betalen. Daarbij was het zelfs de bedoeling om het nihiltarief volledig af te schaffen.

Nihil bijtelling behouden

Dit is nu echter teruggedraaid en superschone auto’s zullen toch de nihil bijtelling voor privégebruik behouden. De 7%-bijtelling zal alleen gaan gelden voor nieuwe auto’s, die u aanschaft na 1 januari 2012. Heeft u al een auto aangeschaft en op kenteken gezet waarvoor een nihil bijtelling geldt, dan behoudt deze auto de nihil bijtelling tot eind 2016.