Even opwarmen voor het Groot Dictee

28 november 2011 Door redactie

U vindt natuurlijk ook dat correct taalgebruik belangrijk is. Foutloos spellen hoort daarbij. Leuk dus dat u ieder jaar uw kennis van de Nederlandse taal kunt toetsen door mee te doen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Bent u nog wat onzeker? Begin dan alvast met oefenen. U kunt nu meedoen aan het Klein Dictee.

Kijkt u ook alweer uit naar het Groot Dictee der Nederlandse Taal of hoopt u dat het ongemerkt voorbij zal gaan en uw collega’s u de volgende dag niet naar uw score vragen? Van u worden natuurlijk weinig fouten verwacht. Als secretaresse bent u namelijk ook kritisch op het taalgebruik van anderen. Twijfelt u of u het dictee zonder gezichtsverlies kunt maken, ga dan snel nog even oefenen. Dat kan met het Klein Dictee van de Vlaamse Taaltelefoon.

Online dictee met gewone woorden

Op de website van de Taaltelefoon, de taaladviesdienst van de Vlaamse overheid, kunt u deelnemen aan het Klein Dictee. U kunt het dictee online maken; het wordt voorgelezen en u schrijft (typt) mee in het venster onder de audiospeler. Het dictee bevat spellingkwesties waar u elke dag mee te maken kunt hebben. In tegenstelling tot het Groot Dictee komen in deze kleine variant woorden voor die u zelf regelmatig gebruikt. En u kunt er ook nog een boekenbon mee winnen.  Deelnemen kan tot 23 december 2011.

Proefabonnement Office Rendement