Drie miljoen mensen zoeken hun pensioen op

6 februari 2012 Door redactie

In één jaar tijd zochten drie miljoen werknemers het overzicht van hun AOW en aanvullend pensioen op. Dit kan sinds 6 januari 2011 heel gemakkelijk via mijnpensioenoverzicht.nl. Hoewel de website al een tijdje bestaat, breidt de Stichting Pensioenregister – de oprichter van de website – de mogelijkheden steeds verder uit.

Na de lancering van mijnpensioenoverzicht.nl was het een tijd lang alleen mogelijk om het bruto-overzicht van uw pensioen op te vragen. Toch zijn veel werknemers vooral geïnteresseerd in de netto-bedragen. Dat zijn tenslotte de centen die zij terugzien in hun portemonnee. Na enige tijd maakte de Stichting Pensioenregister het daarom mogelijk om ook de netto-overzichten van de pensioenen op te vragen. Ook kunt u inmiddels zien hoeveel nabestaandenpensioen u heeft opgebouwd voor uw partner in geval van uw overlijden.

Verschuldigd aan ex-partner

De volgende uitbreiding die op stapel staat, is het inzichtelijk maken van de bedragen die men is verschuldigd aan de ex-partner in geval van een echtscheiding. Dit wil de Stichting Pensioenregister realiseren vóór het einde van het jaar. De stichting garandeert overigens de hoogste veiligheid: u vraagt uw overzicht op met uw DigiD en nadat u uitlogt, worden alle gegevens direct weer gewist. Kloppen de werknemers uit uw achterban aan bij uw OR met vragen over (de hoogte van) hun pensioen, dan kunt u hen verwijzen naar de website mijnpensioenoverzicht.nl.