Twitteren met de fiscus over je IB-aangifte

15 februari 2012

Hij nadert alweer met rasse schreden: je aangifte inkomstenbelasting (IB). Vóór 1 april moet die bij de Belastingdienst binnen zijn. En mocht je er in je eentje niet helemaal uitkomen, dan kun je via Twitter snel antwoord op je vraag krijgen. Het Twitterteam van de Belastingdienst is tot zaterdag 31 maart vijf uur ’s middags paraat.

Vanaf nu kun je met je vragen over je IB-aangifte terecht bij het Twitteraccount @BDaangifte. De Belastingdienst reageert wel alleen op algemene vragen, er worden geen vertrouwelijke gegevens uitgewisseld. De kunst is bovendien om je vraag in 140 tekens te stellen, want meer ruimte geeft Twitter je niet. Veel informatie over je aangifte kun je trouwens zelf al vinden op de site van de Belastingdienst.

Antwoord zodra het twitterteam online is

Het Twitterteam van de Belastingdienst zit op de onderstaande tijden voor je klaar. Als je daarbuiten een vraag stelt, krijg je antwoord zodra het team weer online is.

Twitteren met de fiscus over je IB-aangifte

Na 1 maart vooraf ingevulde aangifte

Het is overigens slim om nog even te wachten met het invullen van je IB-aangifte over 2011. Vanaf 1 maart is namelijk de vooraf ingevulde aangifte weer beschikbaar op de site van de Belastingdienst. Als je het aangifteprogramma van de Belastingdienst pas na 1 maart downloadt, kun je ook meteen je eigen gegevens downloaden. Hierover kon je al meer lezen in het bericht ‘Fiscus kauwt aangifte steeds meer voor’.