Verhuis contactpersonen mee naar de nieuwe pc

16 maart 2012 Door redactie

Uw manager verzamelt heel wat visitekaartjes. Die stoet visitekaartjes heeft u waarschijnlijk gedigitaliseerd door er contactpersonen van te maken in Outlook. Maar dat levert wel een lastige situatie op als u een andere computer krijgt; u kunt alle contactpersonen in Outlook moeilijk naar uw nieuwe pc toveren. Gelukkig kunt u in Outlook in drie stappen contactpersonen verplaatsen naar een andere computer.

Uw computer gaat niet voor eeuwig mee. Er kan dus een moment komen dat uw werkplek wordt uitgerust met een nieuwe pc. Helaas betekent dat wel dat u alle contactpersonen in Outlook kwijt bent. Voelt u er weinig voor om alle gegevens opnieuw in te voeren, maak dan gebruik van het driestappenplan van Outlook om contacten te verplaatsen:

Stap 1
Maak een back-up van uw contactpersonen via ‘Importeren en Exporten’. Die functie vindt u in menu ‘Bestand’. Kies achtereenvolgens ‘Naar een bestand exporteren’ en ‘Bestand met persoonlijke mappen’. Nu hoeft u alleen nog ‘Contactpersonen’ aan te klikken en aan te geven in welke map uw back-up wordt opgeslagen.

Stap 2
Verplaats de back-up naar de nieuwe computer. Bijvoorbeeld door het bestand te kopiëren op een usb-stick of cd.

Stap 3
Open Outlook op uw nieuwe pc en kies in menu 'Bestand' weer ‘Importeren en Exporten’. Selecteer ‘Gegevens uit een ander programma of bestand importeren’ en daarna ‘Bestand met persoonlijke mappen’. Nu hoeft u alleen nog met ‘Bladeren’ aan te geven waar uw back-up staat.

Eén contactpersoon verplaatsen

Wilt u slechts één of een paar contactpersoon versturen, dan hoeft u niet al die moeite te doen. Ga naar 'Contactpersonen' en ga op het juiste contact staan. Klik nu op de rechtermuisknop en kies voor 'Verzenden als visitekaartje'. U kunt het visitekaartje nu verzenden via e-mail.

Proefabonnement Office Rendement