Zorg voor de zorgtoeslag over 2011

29 maart 2012 Door redactie

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen komt u in 2011 wel of niet in aanmerking voor de zorgtoeslag. Veel mensen hebben echter wel recht op een zorgtoeslag, maar maken daar geen gebruik van. Controleer daarom eens of u voor 2011 toch nog voor de zorgtoeslag in aanmerking komt. U moet dit wel snel doen want u heeft nog maar tot 1 april 2012 de tijd om de zorgtoeslag voor 2011 aan te vragen.

De zorgtoeslag is bedoeld als een bijdrage voor de kosten van uw zorgverzekering. U kunt niet zomaar gebruik maken van de zorgtoeslag. Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag moet:

  • u 18 jaar of ouder zijn;
  • u een Nederlandse zorgverzekering hebben;
  • het inkomen van u mag niet hoger zijn dan € 36.022 per jaar en als u een partner heeft dan mag het inkomen samen niet hoger zijn dan € 54.264 per jaar;
  • u de Nederlandse nationaliteit heeft of een geldig verblijfsvergunning.

Aanvragen met Digid

Het aanvragen van een zorgtoeslag 2011 is ook nu nog mogelijk. Eerst kunt u kijken door middel van een proefberekening of u wel een zorgtoeslag kunt krijgen. Wilt u de zorgtoeslag aanvragen, dan kunt u dat doen met het aanvraag- en wijzigingsprogramma van de Belastingdienst. Om de zorgtoeslag aan te vragen moet u beschikken over een DigiD en een burgerservicenummer.