Kinderen zijn ook vergroeid met hun smartphone

30 maart 2012 Door redactie

Niet alleen volwassenen zijn gehecht aan hun smartphone. Ook veel kinderen tussen de acht en 18 jaar houden het apparaatje te allen tijde dicht in de buurt. Sterker nog, de smartphone lijkt een grote rol te spelen in hun leven. Vooral Ping-berichten en What’s App-berichten worden in grote hoeveelheden over en weer gestuurd.

Meer dan de helft van de kinderen in de leeftijd van acht en 18 jaar is in het bezit van een smartphone met mobiel internet. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Hey, what’s app?’ van Mijn Kind Online en Digivaardig & Digiveilig. Vooral kinderen van 13 jaar of ouder zijn praktisch vergroeid met hun smartphone. Van de ondervraagden gaf 53% aan dat zij niet meer zonder hun mobiele telefoon kunnen. De smartphones hebben hun populariteit bij de jonge doelgroep vooral te danken aan de gratis berichtendiensten What’s App en Ping.

Smartphone-regels voor kinderen

Ook bedrijven die zich richten op de jongere consument zullen dus steeds meer gaan nadenken over mobiele marketing. Overweegt u een mobielemarketingstrategie gericht op kinderen, wees u er dan wel van bewust dat zij vaak met regels te maken hebben. Zowel op school als thuis hebben zij te maken met restricties als het gaat om het gebruik van hun smartphone. Daarnaast gebruiken zij de smartphones voornamelijk voor het sturen van berichten. Advertenties in apps of op mobiele websites zullen dus lang niet altijd doel treffen.

Proefabonnement Marketing Rendement