Het zilveren doek een gouden greep?

12 april 2012 Door redactie

Adverteren kan op veel verschillende manieren. Een medium dat vaak over het hoofd wordt gezien is het bioscoopscherm. Zodra het licht uitgaat, zijn alle ogen op het doek gefixeerd. En dat maakt de bioscoop een uitermate geschikte plek om uw bedrijf aan te prijzen via een advertentie of commercial. U kunt bij meerdere exploitanten terecht voor het inkopen van advertentieruimte in de bioscoop.

Ondanks de opmars van dvd’s en illegaal downloaden, trekt de bioscoop nog altijd veel bezoekers. Met een advertentie in de bioscoop kunt u een gevarieerd publiek bereiken. Er zijn verschillende manieren om de aandacht op uw bedrijf te vestigen. De meest voor de hand liggende manier is een advertentie of een commercial voorafgaand aan de film. De aandacht van de bezoekers is dan al vol spanning op het scherm gevestigd. Maar er zijn in sommige filmtheaters ook mogelijkheden om buiten de zaal te adverteren, bijvoorbeeld op A3-posters in de toiletten.

Aanbieders bioscoopreclame

Voor advertenties op bioscoopschermen kunt u terecht bij een exploitant. Cinefox en Jean Mineur Mediavision zijn verreweg de grootste aanbieders in Nederland, maar er zijn ook kleinere aanbieders op de markt. Bij welk bedrijf u aan moet kloppen hangt af van de bioscoop die u op het oog heeft. U kunt bij de betreffende bioscoop navragen met welke exploitant er een contract is afgesloten. U kunt ook contact opnemen met brancheorganisatie NVB (Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten). Op de website van NVB vindt u ook een volledige lijst met Nederlandse bioscopen.

Proefabonnement Marketing Rendement