PowerPoint helpt u bij de overgang

11 juni 2012 Door redactie

Als u voor uw werk een PowerPoint-presentatie moet geven, draait het in principe natuurlijk om de inhoud. Maar een prettig ogende presentatie kan wel helpen om uw boodschap beter over te brengen. Zo kunt u in PowerPoint de overgang tussen twee dia’s een speciaal effect meegeven. Zonder dat het beeld onrustig wordt, kunt u uw presentatie daarmee net even wat meer jeu geven.

In PowerPoint 2007 en 2010 vindt u een scala aan overgangseffecten. De overgang van de ene naar de andere dia kunt u hiermee levendiger maken met een animatie. Een van de effecten is bijvoorbeeld dat de volgende dia vanaf de rechterkant in het beeld schuift. Bij een ander effect lost de ene dia op, en verschijnt de volgende. Het toevoegen van effecten gaat in PowerPoint 2007 en 2010 heel simpel:

  • Selecteer de dia waar u het effect aan wilt toevoegen;
  • Klik nu op het tabblad Animaties;
  • Onder Overgang naar deze dia ziet u een aantal effecten staan. Door op het pijltje te klikken verschijnen er nog meer effecten;
  • Om een effect te selecteren klikt u erop. U krijgt dan meteen een voorbeeld te zien.

Toepassen op alle PowerPoint-dia’s

De snelheid van het effect kunt u eventueel aanpassen door op het pijltje te klikken naast Overgangssnelheid. U kunt elke dia een ander effect geven of dezelfde overgang voor de hele presentatie kiezen. In het laatste geval klikt u op ‘Op alles toepassen’ nadat u een effect heeft gekozen.

Proefabonnement Office Rendement