Toelichting op foutmeldingen beschikbaar

11 februari 2010 Door redactie

Sinds kort kunt u op de site van de Belastingdienst een toelichting downloaden op de foutmeldingen bij loonaangiften over het 1e kwartaal van 2010. U ontvangt een foutenrapport als uw aangifte loonheffingen onjuistheden bevat die niet direct tot weigering van de aangifte leiden. Dit is bijvoorbeeld het geval als u bij een werknemer een verkeerd burgerservicenummer vermeldt.

Sinds oktober 2009 controleert de Belastingdienst uw aangiften en correcties loonheffingen strenger dan voorheen. Als uw aangifte bepaalde onjuistheden of onregelmatigheden bevat, weigert de fiscus uw aangifte. Als dit zo is krijgt u hiervan bericht per e-mail binnen 48 uur na uw aangifte. Dit betekent dat u heeft verzuimd om aangifte te doen en daarmee een boete riskeert! U moet dan dus zo spoedig mogelijk opnieuw aangifte doen.

Overzicht van foutmeldingen

Niet alle fouten leiden tot weigering van uw aangifte. U ontvangt dan wel een foutenrapport waarin staat wat er niet klopt en wat u moet doen om dit alsnog in orde te maken en de fout voortaan te voorkomen. Het overzicht van mogelijke foutmeldingen vindt u in de Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens op de site van de Belastingdienst.